Hej Björkstakatter! - Medlemsutskick mars-april 2018 2018-03-21 kl. 12:58

Här kommer det senaste som är på gång i klubben! Alla aktiviteter, där inget annat anges, sker på torsdagskvällar kl. 19.00 i vår klubblokal på V.Idrottsallén 4 C. Mer information finns att läsa på www.bjorkstakatten.se samt på vår facebooksida.

Den 17-18/3 hölls SVERAKs årsmöte i Örebro, och BJK hade två delegater på plats. Det var ett mycket intressant årsmöte med många goda diskussioner. Är ni nyfikna på beslut och annat så håll utkik efter årsmötesprotokollet och tveka inte att ställa frågor till årets delegater Sven-Arne Jansson och Anna Franklin.

Vid den här tiden på året handlar förstås mycket av aktiviteterna om vår kommande utställning den 21-22 april
Det kommer ett separat utskick angående allt som sker kring utställningen, men vi ber er som inte meddelat vad ni vill hjälpa till med eller vill ha förslag på vad ni kan göra att maila till show@bjorkstakatten.se

Angående utställningen vill vi även be om er hjälp att sprida ordet om att vi har förlängt anmälningstiden till 27/3. Har du funderat på att anmäla en katt till eller vet någon som ännu inte bestämt sig så skynda er att skicka er anmälan! :)

Torsdag den 22/3 träffas vi för en nybörjarträff. Du som inte ställt ut katt tidigare eller vill fräscha upp minnet hur det nu var allt gick till är extra välkommen. Vi går igenom förberedelser, packlista, utställningsdagen och allt där emellan, och fikar gott tillsammans. 

Det sista utställningsmötet hålls torsdagen den 5/4. Då bör det mesta vara klart att checka av på förberedelselistan och vi kan planera för det praktiska kring utställningsdagarna. 
Det är viktigt att ni kommer på mötet och/eller hör av er enligt ovan så vi vet att vi kan göra en rimlig arbetsfördelning. :)

Vi vill gratulera våra födelsedagsvinnare och påminna om att ni som har katter som fyller år i mars ska skicka in en bild med namn och födelsedatum till medlem@bjorkstakatten.se senast den 25/3

BJK har även jättefina resultat i Bäst i Norr, stort grattis till er! Bäst i Norr är en tävling där alla utställningsresultat bland medlemskatterna i Norrlandsklubbarna deltar, alla resultat finns att hitta på www.bastinorr.se.

Våra populära måndagsträffar för uppfödare fortsätter måndag den 16/4 kl. 19.00, denna gång med temat ”nya hem”. Hur hittar en det perfekta hemmet för sina kattungar?
Vi delar tankar och erfarenheter som vanligt. 

Det blir inget tillfälle för HCM-scanning med Lennart Nilsfors i april då datumet krockar med  när vi håller på att packa ihop i klubblokalen inför utställningen. Nästa tillfälle blir i maj så håll utkik då datumet ännu inte är bestämt. 

Söndag den 6/5 kommer fotograf Åke Andersson till klubben med sin studioutrustning och bjuder in till en fotodag för medlemmarna. Åke ställer upp sin studioutrustning i vår klubblokal och bjuder in till en fotodag för medlemmarna. Vi får instruktioner och råd angående fotografering och redigering av katt och varje deltagare får minst ett färdigt studiofoto med sig hem. 
Max 2 katter/deltagare, kostnad 230 kr, anmälan till aby@kattkristin.se mellan 2/4 och 25/4.

Till sist vill vi önska er massor av vårsol på näsor och nosar! :) 
/Styrelsen