Hej alla Björkstakatter! - Medlemsutskick juni 2020 2020-06-09 kl. 21:21

Äntligen har vi fått känna på sommarvärmen och förhoppningsvis fått energi och glädje av sommarens första solstrålar!

Här kommer lite om vad som är på gång i klubben! Mer information finns ofta att läsa på www.bjorkstakatten.se samt på vår facebooksida.
BJK hanterar alla medlemsuppgifter enligt gällande lagstiftning, vår GDPR-policy finns att läsa på vår hemsida.

Björkstakatten och våra aktiviteter påverkas av covid-19 och dess smittspridning. Därför har vi valt att ställa in alla fysiska möten i vår klubblokal under våren. Självklart kommer klubbens administrativa funktioner såsom kullregistreringar, stamnamnsansökningar och dylikt att fungera precis som vanligt.

Vi vill flagga för nästa HCM-scanning med veterinär Nilsfors, som sker torsdag den 25/6 på kvällstid. Vi behöver vara extra försiktiga i dessa tider så ni kommer att sitta kvar i era bilar och vänta tills vi ringer och kallar in er till veterinären. Därför är det viktigt att ni i anmälan anger ert mobilnummer där vi kan nå er.
OBS! Nyhet: Björkstakatten tar från och med denna scanning en anmälningsavgift på 100 kr/person (inte per katt). Denna avgift betalas i förväg i samband med att du får din mailbekräftelse på att du och din/dina katter har kommit med.
Anmälan öppnar den 11 juni. Anmälan och övrigt som gäller undersökningen endast till denna adress: ultraljud@bjorkstakatten.se 

Fototävlingen ”Kattsommar” är öppen för Björkstakattens medlemmar under perioden 12-21 juni. Skicka ditt bidrag till sekreterare@bjorkstakatten.se och få chansen att vinna fina priser från Agria och Supercat! Läs mer om tävlingen på Björkstakattens hemsida. https://www.bjorkstakatten.se/aktuellt/aktiviteter/332/fototavling-kattsommar 

Om vädret är med oss så laddar vi för en picknick i det gröna, med eller utan katt, söndag den 23 augusti kl 13.00. Vi träffas ute på Mariehemsängarna, parkering finns nedanför skidbacken. Med tanke på rådande covid-19 tar alla med sig sitt eget fika och något att sitta på. Mjau, du kommer väl?

Kattsnack och uppstartsmöte inför kommande höst har vi torsdag den 3 september kl. 19.00. Vi pratar katt och planerar för höstens aktiviteter. Kom och var med och påverka vad hösten ska innehålla för trevligheter för alla kattvänner!

Den 15 juni börjar de nya djurskyddsreglerna för hundar och katter att gälla.
En viktig ambition med de nya reglerna är att höja kattens status.
Alla kattägare som låter sina katter vistas utomhus blir då skyldiga att låta sina katter kastreras, eller på annat sätt förhindra att de förökar sig oplanerat.
Läs mer på: https://www.mynewsdesk.com/se/jordbruksverket/documents/l102-djurskyddsregler-foer-hundar-och-katter-96532 

Styrelsen hade digitalt möte den 3 juni 2020. Styrelsen behandlade bland annat klubbens ekonomi men framför allt diskuterade styrelsen vad vi medlemmar ska kunna göra tillsammans digitalt under denna tid av covid-19. Håll utkik på Björkstakattens webbsida, FB-sida och FB-gruppen Björkstakatter.
Nästa styrelsemöte är den 19 augusti. Har ni frågor eller idéer som ni vill att styrelsen ska behandla så maila dem till styrelse@bjorkstakatten.se 

Styrelsen vill gratulera vår medlem som blivit ny SVERAK-diplomerad uppfödare i maj:
SE*Coltish Mona Alm Oxelgren BJK

Vi önskar er alla på två och fyra ben en riktigt härlig sommar!
Styrelsen