Hej alla Björkstakatter! - Medlemsutskick mars 2020 2020-03-16 kl. 22:09

Det var med ett tungt hjärta som Björkstakattens styrelse beslutade att ställa in vår internationella kattutställning den 18-19 april 2020 i Umeå.

Björkstakatten ville verkligen kunna genomföra en utställning för alla kattälskare men vi såg oss bli besegrade av coronavirusets framfart. Vi hade länge goda förhoppningar om en utställning men utvecklingen av smittspridningen gjorde att vi var tvungna att ställa in utställningen. Självklart är utställarnas, domarnas och besökarnas hälsa det viktigaste och att vi alla tar det gemensamma ansvaret för att stoppa smittspridningen. Exakt vad detta kommer att innebära ekonomiskt för Björkstakatten vet vi inte riktigt i dagsläget men en förlust är att vänta. De som anmält och betalat anmälningsavgift kommer att få avgiften återbetald. Vi kommer dock att vara tvungna att behålla 50 kr per utställare som administrationsavgift. Mer information om återbetalning kommer via mail.
Självklart siktar vi på en ny utställning 2021 för Björkstakatten!


Här kommer det senaste som är på gång i klubben! Alla aktiviteter, där inget annat anges, sker på torsdagskvällar kl. 19.00 i vår klubblokal på V.Idrottsallén 4 C. Mer info finns ofta att läsa på www.bjorkstakatten.se samt på vår facebooksida.
BJK hanterar alla medlemsuppgifter enligt gällande lagstiftning, vår GDPR-policy finns att läsa på vår hemsida.

Nybörjarträffen torsdag den 19/3 kl. 19.00 är inställd! Det är en följd av coronaviruset som gör att det mest troligt inte blir några utställningar innan sommaren.

Lördag och söndag den 21-22/3 är det SVERAKs årsmöte. Årsmötet kommer livesändas, (dock inte punkten 14. val). Livesändningen kommer att kunna ses via SVERAKs facebook-sida. Årsmötes-och motionsluntor kan ni hämta här:
https://www.sverak.se/om-sverak/sveraks-arsmote/ 

Utställningsmötet torsdag den 2/4 kl. 19.00 tar vi nya tag och blickar fram emot 2021! Vi inventerar vad vi har i förråden och färdigställer våra uppdaterade ansvarsområdespärmar.
Nästa utställning kommer att gå ännu bättre och bli lättare att organisera! Lite extra gott fika utlovas!


Avslutningsvis vill vi puffa för heldagseventet lördag den 9 maj: Kom igång med kattagility!

Vi ägnar förmiddagen åt en genomgång varför kattagility är en bra aktivitet för din katt. Du får lära dig om berikning och inlärningsteknik – hur du får din katt att hoppa och även hoppa flera hinder i rad. Du får också exempel på olika agilityhinder och banor samt många praktiska tips som du kan använda då du tränar din katt.

Vi tar lunchpaus kl 12:00 och fortsätter sen med praktiska övningar. De som har en katt som är trygg även i nya miljöer kan ta med sin katt och prova på. Katrin ger dig konkreta tips just för din katt. Utställningsburar lånas ut till närvarande katter.

Deltagaravgift 190 kr inkl stor macka och dryck. Antal platser är begränsat så anmäl dig senast 7 april till katrin@happyhooligans.se. Meddela vid anmälan om du tar med en katt, och eventuell matallergi. Deltagaravgiften betalas i samband med anmälan till swish 1233079183 eller bg 222-0119, ange Kattagility Umeå.

----------------------------------------------------------
Katrin Björksten har dragit igång kattagility i Sverige och arrangerar uppvisningar och tävlingar vid bla Sverakutställningar, Djurens Helg på Solvalla och Friends Arena (SIHS) Agrias smådjursavdelning.

Hon har också framträtt i TV där hon tillsammans med Happy Hooligans Aramis, visat upp agility. Hon har även hållit föreläsningar för Sverakklubbar och olika rasringar samt kurser i Studiefrämjandets regi i Stockholm.
@kattagility - www.happyhooligans.se - fb: kattagility


Med önskan om att ni alla hinner njuta av den soliga och fantastiska vårvintern!
Styrelsen