Hej alla Björkstakatter! - Medlemsutskick september 2020 2020-09-21 kl. 22:40

Nu har vi dragit igång höstens aktiviteter, både digitalt och live-träffar!
Vi har i augusti och september haft två trevliga katt-picknickar vid universitetsdammen. Vid bägge träffarna deltog drygt 20 medlemmar och många vackra katter fick följa med på en utflykt. Det var otroligt uppskattat att få träffas igen och givetvis med Coronaavstånd. Några bilder från utflykterna kan ses i facebook-flödet på Björkstakatter.
https://www.facebook.com/groups/781648625245797

Björkstakatten har haft sitt första utställningsmöte där 12 medlemmar träffades i en stor kvarterslokal på Ersboda. Utställningsmötet utsåg en showgrupp för utställningen 2021, bestående av: Sven-Arne Jansson, Maria Laestander, Arne Lahti, Karin Lidvall, Åsa Liljendahl, Eva Lindvall och Susanne Vikström. Förutom resonemang om utställningen så hann vi fika och surra katt en stund.

Flera av er har säkert läst i tidningen att servicehuset på Haga där vi har vår klubblokal kommer att rivas. Styrelsen håller en kontinuerlig kontakt med Bostaden och Umeå kommun i frågan. Det finns inga beslut ännu om datum för rivning av huset och klubben kommer att få besked i god tid innan det är aktuellt. Har ni tankar och idéer om en ny klubblokal och/eller förråd så maila gärna styrelsen era tips, styrelse@bjorkstakatten.se

Här kommer lite om vad som är på gång i klubben! Mer information finns ofta att läsa på www.bjorkstakatten.se samt på vår facebooksida.
BJK hanterar alla medlemsuppgifter enligt gällande lagstiftning, vår GDPR-policy finns att läsa på vår hemsida.

Björkstakatten är glada för att en digital studiecirkel med temat ”Förstå din katt” kommer att starta den 5 oktober kl 19.00! Genom boken ”Hur tänker din katt?” av Bo Söderström studerar vi tamkattens ursprung, behov och sätt att kommunicera utifrån aktuell forskning. Vi möts för korta föredrag, diskussioner och erfarenhetsutbyte om våra egna katter.
Deltagaravgift 100 kr för BJK-medlemmar och 250 kr för icke-medlemmar. Kursboken ingår inte i avgiften.
Anmälan senast 24 september till anmalan@bjorkstakatten.se eller via länk på webbsidan www.bjorkstakatten.se 
Välkommen till en studiecirkel där vi lär oss känna våra katter bättre och förstå varför de gör som de gör!

Välkomna till en föreläsningskväll med näringslära och färskfoder i fokus, torsdag den 15 oktober kl 19.00-21.00, via Zoom för alla medlemmar!
Föreläsare är Ingela Janlert som är kost och hälsorådgivare sedan 20 år, med fokus på hundar och på katter de sista 5 åren, hos Real färskfoder.
Anmäl dig till kristin.stenmark@bjorkstakatten.se senast den 12 oktober så skickar vi inloggningslänken veckan innan.

Torsdag den 22 oktober kl 19.00-21.00 har vi en kväll med kattsnack som har temat ”Importera katt”, ett önskemål från våra medlemmar. Vi är glada att Alexandra Krainer kan inleda med sina erfarenheter av att importera katt. Sedan stormar vi ut i en glad och trevlig diskussion som alltid vid våra kvällar när vi snackar katt.
Denna träff tar vi på Zoom. Ni loggar in på följande länk: https://umu.zoom.us/j/7869471000

Nästa styrelsemöte är den 21 oktober. Har ni frågor eller idéer som ni vill att styrelsen ska behandla så maila dem till styrelse@bjorkstakatten.se


Med hopp om att ni alla har en fin höst och njuter av de vackra höstfärgerna!

Styrelsen