Hej alla Björkstakatter! - Medlemsutskick maj 2020 2020-05-22 kl. 21:47

Vi väntar fortfarande på värme och sol men vi hoppas att ni myser med era fyrbenta vänner!

Vi har nåtts av det ledsamma beskedet att Björkstakattens hedersmedlem Lennart Degerliden somnade in den 19 maj. Björkstakatten har förlorat en väldigt varm och betydelsefull medlem. Lennart var en mångårig styrelseledamot och kassör i klubben. Han hade ett brinnande engagemang för klubben och ställde alltid upp då någon behövde hjälp. Många kände honom som uppfödare av Perser och Exotic. Det brinnande kattintresset behöll han livet ut.
Vi sänder vårt varmaste tack till dig och djupaste medkänsla med dina nära och kära.
https://www.bjorkstakatten.se/aktuellt/nyheter/178/lennart-degerliden-har-lamnat-oss 

Här kommer lite om vad som är på gång i klubben! Mer information finns ofta att läsa på www.bjorkstakatten.se samt på vår facebooksida.
BJK hanterar alla medlemsuppgifter enligt gällande lagstiftning, vår GDPR-policy finns att läsa på vår hemsida.

Björkstakatten och våra aktiviteter påverkas av covid-19 och dess smittspridning. Därför har vi valt att ställa in alla fysiska möten i vår klubblokal under våren. Självklart kommer klubbens administrativa funktioner såsom kullregistreringar, stamnamnsansökningar och dylikt att fungera precis som vanligt.

Vi vill flagga för nästa HCM-scanning med veterinär Nilsfors, som sker torsdag den 25/6 på kvällstid. Vi behöver vara extra försiktiga i dessa tider så ni kommer att sitta kvar i era bilar och vänta tills vi ringer och kallar in er till veterinären. Därför är det viktigt att ni i anmälan anger ert mobilnummer där vi kan nå er. Anmälan öppnar den 11 juni.
Anmälan och övrigt som gäller undersökningen endast till denna adress: ultraljud@bjorkstakatten.se

Nyhet angående kullregistreringar
Från och med den 11/5 behövs inte underskrift i original på registreringsanmälan för kattkull. Scannade/fotograferade handlingar mailade till klubbens avelssekreterare, som sedan avelssekreterare vidarebefordrar elektroniskt till SVERAK, fungerar precis lika bra. Självklart kan man fortfarande skicka snigelpost om man vill, men det är inte längre ett krav. Viktigt är att all dokumentation antingen skickas elektroniskt eller via snigelpost för att underlätta för vår avelssekreterare. Granska att de scannade/fotograferade handlingarna är läsbara innan ni skickar till avelssekreterare.

Sommartider för vår avelssekreterare
Anna Franklin har semester 6 juli – 26 juli. Ni som ska registrera kull, gör det i god tid.

Sommartider för SVERAKs kansli
Öppettider 15 juni – 31 augusti
SVERAKs kansli har öppet under följande tider:
Måndag – torsdag kl. 08:00 – 15:30
Fredagar kl. 08:00 - 14:00
Lunch kl. 12:00 – 13:00.

Telefontider 15 juni – 31 augusti
Måndag – torsdag kl. 08:30 – 12:00
Fredag: Ingen telefontid.

Medlemsförmåner
SVERAK har sedan ett flertal år ett samarbete med Royal Canin, Agria, Scandic och Langford Veterinary Service. För er medlemmar innebär detta bland annat 10% lägre premie i Agria och rabatter vid medlemskap i Royal Canins Breed Club. Scandic Hotels erbjuder 10% på ordinarie rumspriser om du använder bokningskod. Langford Veterinary Service erbjuder 20% på bl.a. DNA-tester m.m. med rabattkod.

Styrelsen hade sitt andra digitala möte den 6 maj 2020. Styrelsen behandlade bland annat klubbens ekonomi men framför allt diskuterade styrelsen vad vi medlemmar ska kunna göra tillsammans digitalt under denna tid av covid-19. Håll utkik på Björkstakattens webbsida, FB-sida och FB-gruppen Björkstakatter.
Nästa styrelsemöte är den 3 juni. Har ni frågor som ni vill att styrelsen ska behandla så maila dem till styrelse@bjorkstakatten.se

Styrelsen vill gratulera våra medlemmar som blivit nya SVERAK-diplomerade uppfödare i april:
S*Softcurls, Margareta Styrke
SE*Björnönstasseri, Gunilla Forsgren
SE*Björnönstasseri, Johanna Nordlund
SE*Hedentassen’s, Monica Hedensparr
SE*Lovling Nest, Katja Löfling


Avslutningsvis önskar vi er en fortsatt fin och trevlig Kristi himmelsfärdshelg!
Styrelsen