Hej Björkstakatter! - Medlemsutskick september 2019 2019-09-09 kl. 15:30

Vi hoppas att ni alla haft en fin sommar tillsammans med era fyrbenta vänner! Här kommer det senaste som är på gång i klubben! Alla aktiviteter, där inget annat anges, sker på torsdagskvällar kl. 19.00 i vår klubblokal på V.Idrottsallén 4 C. Mer info finns ofta att läsa på www.bjorkstakatten.se samt på vår facebooksida.
BJK hanterar alla medlemsuppgifter enligt gällande lagstiftning, vår GDPR-policy finns att läsa på vår hemsida.

Vid uppstartskvällen 29 augusti, som lockade ca 17 deltagare, delade den nya medlemmen Tia Norrgård ut Goodiebags med produkter som hon själv samlat ihop till alla. Trevligt initiativ! Olika aktivitetsidéer till torsdagsträffarna och Kattens Dag diskuterades. Förutom en massa annat kattprat!

En helhelg med fint besök av Ulrika Olsson får vi den 5-6 oktober. Temat är Avel med framgång. Vi tar upp syfte och mål med din kattuppfödning, val av avelsdjur, hälsa och nedärvning, vikten av att göra de rätta kombinationerna mm. Ulrika Olsson har stor erfarenhet av hälsa hos katt och är grundare av PawPeds.
Lokal meddelas senare. Entré är 300 kr för oss medlemmar och 400 kr för ej medlemmar (inkl. fika), biljett köper ni via https://billetto.se/e/avel-med-framgang-biljetter-380088/. Ni får gärna tipsa era uppfödarvänner om föreläsningshelgen. Alla som är intresserade av avel är välkomna även om de inte är medlemmar hos Björkstakatten.
Välkommen till en helg med intressanta föredrag och workshops!

Vid nästa torsdagsträff den 19/9 på klubben är det utställningsmöte. Vi inleder med att redovisa ekonomiskt resultat av vårens utställning, går genom utvärderingen från mötet innan sommaren och kommer med nya idéer till utställningen 2020. Missa inte chansen att förändra och förbättra! Val av Showgrupp - och andra områdesansvariga. ALLA är välkomna!

Björkstakatten bjuder in till en diplomeringskurs som utgår från SVERAKs studieplan med träffar från 22 oktober till 21 januari, ungefär varannan vecka. För att sedan i februari kunna genomföra själva diplomeringstestet måste du vara över 18 år, vara medlem i en SVERAK-ansluten klubb, ha registrerat minst en kattkull samt inneha ett stamnamn registrerat hos FIFe. Även du som ännu inte får/vill göra diplomeringstestet, eller kanske har gjort det för länge sedan och vill uppdatera dig, är välkommen till kursen.
Kursledare är vice ordf i Björkstakatten Susanne Vikström, uppfödare av sibirisk katt.
Anmälan till kursen är öppen 1-20 september. Anmälan görs till susanne.vikstrom@bjorkstakatten.se
Betalning av material 100 kr till BJKs bankgiro 848-7167 senast 20 september.
Kursledare beställer materialet från SVERAK efter att deltagare betalat.
För mer information om diplomeringskursen se länk: https://www.bjorkstakatten.se/aktuellt/aktiviteter/302/diplomeringskurs-anm-1-20-sept 

Vi vill även meddela att det blir ultraljudstillfällen med veterinär Nilsfors i oktober, november och december, håll utkik på hemsidan när vi öppnar för anmälan.

Varmt välkomna till höstens spännande och intressanta aktiviteter!
/Styrelsen