Hej Björkstakatter! - Medlemsutskick april 2019 2019-04-08 kl. 22:13

Här kommer det senaste som är på gång i klubben! Alla aktiviteter, där inget annat anges, sker på torsdagskvällar kl. 19.00 i vår klubblokal på V.Idrottsallén 4 C. Mer info finns ofta att läsa på www.bjorkstakatten.se samt på vår facebooksida.
BJK hanterar alla medlemsuppgifter enligt gällande lagstiftning, vår GDPR-policy finns att läsa på vår hemsida.

Mycket av klubbarbetet nu under vårmånaderna rör sig om vår utställning.
Det var skönt att se att fler slöt upp på det senaste utställningsmötet, men det finns fortfarande luckor att fylla så fortsätt höra av er på show@bjorkstakatten.se.
Och har ni inte anmält era katter så gör det omgående, sista anmälningsdag 30/4! =)

Ni som är nya utställare vill vi hälsa extra välkomna på nybörjarträffen nu på torsdag 11/4 kl. 19.00.
Vi går tillsammans igenom förberedelserna och själva utställningsdagarna, självklart blir det både fika och tid för frågor. :) Boka plats för din katt till show@bjorkstakatten.se om du vill ta med och träna den också.

Nästa öppna utställningsmöte är den 25/4, då räknar vi med god uppslutning för att kunna summera läget, lägga sista handen vid bemanningen och börja ladda inför att leverera en kanonutställning!
Varje insats är enormt värdefull, både inför och på plats från torsdag till söndag kväll den 23-26 maj.

På lördag den 27/4 får vi fint besök av Kattägarskolan, Susanne Hellman Holmström och tre andra föreläsare ger ett intressant program för alla kattägare.
Vi håller till på Ersboda Folkets Hus, entré 100 kr (inkl. fika), biljett köper ni via https://billetto.se/e/kattagarskolan-biljetter-347054. Välkomna! =)
Program
11.00 Om katters beteenden med Susanne Hellman Holmström, känd från Go’kväll
12.00 Kattens inre och yttre parasiter, leg djursjukskötare Marisa Marchi, Bayer
13.00 Kaffe/te och matig smörgås
13.45 Feromoner – kattens hemliga doftspråk med Linda Johansson, Ceva
14.45 TR/FORL – tandproblem hos katt, leg veterinär Karolina Lindström, Svedea
15.45 Avslutning/diplom

Ladda gärna ner och sprid flygbladet om Kattägarskolan: https://www.bjorkstakatten.se/files/download/Aktiviteter/kattagarskolan19.pdf 

Nu när våren och sommaren närmar sig med stormsteg så är vi många som förbereder rastgårdar, balkonger och tränar selepromenader med våra katter. Trots alla ansträngningar kan olyckan vara framme och kisse drar iväg på egen tass. Den 9/5 är kvällens tema därför ”Katt på rymmen”.
Visst är din katt ID-märkt och papperet inskickat till ID-registret?
Vi tipsar om vad du gör ifall oturen är framme och katter smiter. Var och hur söker du? Hos vem/vilka anmäler du din saknade katt?
Vi delar råd och tips för en trygg säsong för två- och fyrbenta.

Vi vill även meddela att det blir ytterligare ett ultraljudstillfälle med veterinär Nilsfors innan sommaruppehåll, detta i juni, håll utkik på hemsidan när vi öppnar för anmälan.

Med hopp om att en och annan videkisse snart dyker upp bland andra kissar och att vi ses snart!

/Styrelsen