Hej alla Björkstakatter! - Medlemsutskick april 2021 2021-04-29 kl. 22:03

Här kommer det senaste som är på gång i klubben! Alla aktiviteter, där inget annat anges, sker på torsdagskvällar kl. 19.00 och än så länge digitalt. Mer info finns ofta att läsa på www.bjorkstakatten.se samt på vår facebooksida. BJK hanterar alla medlemsuppgifter enligt gällande lagstiftning, vår GDPR-policy finns att läsa på vår hemsida.

Tyvärr måste vi meddela att Björkstakattens utställning i augusti 2021 är inställd.
Men eftersom vi alla saknar den glädje vi delar under utställningarna, så lyfter vi blicken och har redan börjat förberedelserna för vår internationella utställning den 14-15 maj 2022.

VI STÄLLER IN hjärt- och njurscanningen den 5 maj med anledning av Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Förhoppningsvis kan vi bjuda in veterinär Lennart Nilsfors till vår klubblokal senare under året.

Fototävling med påsktema. Vi säger grattis till vinnarna som är: Alexandra Alseryd, Katarina Strandberg, Liza Bohman, Tia Norrgård och Åsa Burström. Supercat skickar en överraskningspåse till er!

torsdag den 6 maj kl 19.00 ses vi i det digitala rummet och snackar om våra katter och sommartider! Vad bör vi tänka på och ta hänsyn till när vi tar med oss katterna ut i den härliga sommaren? Sommaren är kattens farligaste tid och hur förbereder vi och förebygger på bästa sätt?
Logga in på zoom: https://umu.zoom.us/j/68350030516 

Om vädrets makter och alla rekommendationer från Folkhälsomyndigheten tillåter så laddar vi för en första katt-picknik söndag den 23 maj kl 13.00! Vi träffas vid Paviljongen på campus Umeå universitet. Det finns gott om parkeringar vid Universum. Dessutom kommer vi att lotta ut några fina böcker av Ylva Stockelberg till de som är med på picknicken.

Torsdag den 27 maj kl 19.00 ses vi i det digitala rummet och förbereder oss och våra katter för många lata och sköna semesterdagar tillsammans. Blir det en ”hemester” i sommarstugan eller blir det resa med bil, tåg eller flyg? Kanske det blir en campingtur i husbil eller husvagn. Vad kan vi tänka på för att göra det så bra som möjligt för våra katter och att de ska känna sig trygga?
Logga in på zoom: https://umu.zoom.us/j/64542833561 


Information från SVERAK:

Använd aktuella blanketter och SVERAKs avtal
Det är viktigt att använda aktuella blanketter då de uppdateras kontinuerligt. SVERAKs avtal finns att hämta i MinaKatter, https://minakatter.sverak.se/ 

Påminnelse om samarbetsavtal
SVERAK har sedan flertal år ett samarbete med Royal Canin och Agria, Scandic, Langford Veterinary Service samt tryckeriet JustNu. För enskilda medlemmar innebär detta bland annat 10% lägre premie i Agria och rabatter vid medlemskap i Royal Canins Breed Club.

Scandic Hotels med bokningskod erbjuder bl.a. 10% på ordinarie rumspriser, 50% på lokalhyra samt 20% på förbeställd mat.

Langford Veterinary Service. erbjuder 20% på bl.a. DNA-tester m.m. med rabattkod.
OBS! Här hittar du information om vad som gäller vid köp från Langford Veterinary Service efter Brexit, https://www.langfordvets.co.uk/diagnostic-laboratories/submitting-a-sample-from-outside-the-uk/ 

Telefon och öppettider för SVERAKs kansli under sommar/semestertider!

Öppettider från den 14 juni – 31 augusti
Måndag – torsdag kl. 08:00 – 12:00, kl. 13:00 – 15:30.
Fredagar från kl. 08:00 - 12:00, kl. 13:00 – 14:00.
Lunch kl. 12:00 – 13:00

OBS! Ändrad telefontid från den 19 april – 31 augusti:
Måndag - onsdag kl. 09:30 - 12:00
Torsdag kl. 13:00 – 15:30
Fredag: Ingen telefontid.


Nästa styrelsemöte för Björkstakatten är den 20 maj. Har ni frågor eller idéer som ni vill att styrelsen ska behandla så maila dem till styrelse@bjorkstakatten.se 

Fånga de vackra dagarna, njut av vårsolen- stanna hemma om du är sjuk och vi fortsätter att hålla avståndet ett tag till.
Vi hoppas att ni alla får en riktigt trevlig Valborg med era fyrbenta vänner!

/ Styrelsen