Hej alla Björkstakatter! - Medlemsutskick Valborg 2020 2020-04-28 kl. 20:38

Vi hoppas att ni alla är friska och har kvalitetstid tillsammans med era fyrbenta vänner!

Här kommer lite om vad som är på gång i klubben! Mer information finns ofta att läsa på www.bjorkstakatten.se samt på vår facebooksida. BJK hanterar alla medlemsuppgifter enligt gällande lagstiftning, vår GDPR-policy finns att läsa på vår hemsida.

Björkstakatten och våra aktiviteter påverkas av covid-19 och dess smittspridning. Därför har vi valt att ställa in alla fysiska möten i vår klubblokal under våren. Även om vi inte kan träffas fysiskt så vill vi vara kreativa och mötas i olika digitala former istället!

Måndag den 4 maj kl 19.00 kommer vi att genomföra en online-bildvisning från Sydafrika tillsammans med Åke Andersson. Bildvisningen är från Kruger National Park i Sydafrika. Du kommer att få möta de stora katterna, men också många andra spännande djur. Alla i ”Big Five” kommer att vara med, och mer därtill.
Logga in på https://join.skype.com/h13bA4FAmNsd så möts vi där.
Testa gärna i förväg och ladda hem Skype, om du inte redan har tillgång till det. Det är gratis.

Torsdag den 14 maj kl 19.00 träffas vi som är sugna på en kväll med digitalt-kattsnack via Zoom. Du klickar på följande länk för att komma in i mötet:
https://umu.zoom.us/j/7869471000 (möteslänk)

Här kommer lite kort information om Zoom som ni kan behöva för att delta på kattsnacket!

För att nyttja Zoom fullt ut behöver varje deltagare:
• en dator, surfplatta eller smartphone
• stabil internetuppkoppling
• hörlurar (alternativt högtalare) och mikrofon
• gärna webbkamera så att vi ser varandra
Nyare laptops oftast har inbyggda högtalare, mikrofon och kamera.

Det går att ansluta till zoom-möten direkt i webbläsaren men en rekommendation för ett stabilt möte är att du laddar ner appen Zoom på din dator eller mobila enhet.
https://zoom.us/download 

Om du går in på möteslänken med mobilen får du länk till den Zoom-app som behövs i mobilen, om du inte har den sedan tidigare. Går du in på möteslänken via datorn laddas materialet/programmet ned som du behöver, om du inte redan har det.
Om du har problem med ljud eller bild på din dator kan du se denna instruktionsfilm (engelska) https://youtu.be/-s76QHshQnY 

Alla avtal finns nu under MinaKatter. Det är viktigt att använda aktuella blanketter då de uppdateras kontinuerligt. Direktlänk till MinaKatter: https://minakatter.sverak.se/ 

Ägarbyte online. Sedan juli 2019 är det möjligt att göra ägarbyte online via MinaKatter. Vi vill påminna er om att den möjligheten finns. Ägarbytet sker omedelbart, kostar inget, och underlättar för kansliet i sitt arbete. Läs mer om hur du gör ägarbyte online under fliken ”Ägarbyte” på sidan ”MinaKatter online”.

Hoppas ni alla får en fin Valborgshelg och firar in den annalkande våren!
/ Styrelsen