Hej alla Björkstakatter! - Medlemsutskick oktober 2020 2020-10-26 kl. 21:38

Nu har vi dragit igång höstens aktiviteter så håll koll på hemsidan!
Vi har startat upp den digitala studiecirkeln ”Förstå din katt” där vi har 15 deltagare. Vi läser, diskuterar och filmar våra egna katter. Cirkelledare är Kristin Stenmark och Susanne Vikström.

Det har även varit en digital kväll med näringslära och färskfoder i fokus, där deltog 12 personer. Föreläsare var Ingela Janlert, som är kost- och hälsorådgivare sedan 20 år, med fokus på hundar och katter de sista 5 åren, hos Real färskfoder. Just nu erbjuds alla våra medlemmar foderrabatt från webbutiken på https://realfarskfoder.se 
Rabattkod: bkmedlem50. De ger 50% oktober ut och 20 % hela november med koden bkmedlem20.

Ett populärt kattsnackstema var ”Importera katt” där vi var 21 deltagare som ville veta mer om hur vi tar oss fram i snårskogen för att importera katt. Ett varmt tack till Alexandra Krainer som delgav sina erfarenheter och guidade oss fram i importens djungel tillsammans med Natalie Sundkvist.

Här kommer lite om vad som är på gång i klubben! Mer information finns ofta att läsa på www.bjorkstakatten.se samt på vår facebooksida.
BJK hanterar alla medlemsuppgifter enligt gällande lagstiftning, vår GDPR-policy finns att läsa på vår hemsida.

Ni som är uppfödare, missa inte att ni har möjlighet att visa upp er uppfödning på Björkstakattens webbsida: https://www.bjorkstakatten.se/katter/uppfodare 

Förbundsstyrelsen har beslutat att vi istället för Raskatter.com framöver ska använda oss av namnet och domänen köpakatt.se. Syftet är att nå de personer som vill köpa en katt, på samma sätt som SKK har köpahund.se.
Även framöver kommer det endast vara medlemmar som får annonsera och då endast raskatter. Raskatter.com blev köpakatt.se från och med 9 oktober.

Utställningsmötet den 29 oktober är framflyttat. Håll koll på webben för mer information.

Vi vill flagga för nästa HCM-scanning med veterinär Nilsfors, som sker torsdag den 5/11 på kvällstid. Vi behöver vara extra försiktiga i dessa tider så ni kommer att sitta kvar i era bilar och vänta tills vi ringer och kallar in er till veterinären. Därför är det viktigt att ni i anmälan anger ert mobilnummer där vi kan nå er.
Björkstakatten tar en anmälningsavgift på 100 kr/person (inte per katt). Denna avgift betalas i förväg i samband med att du får din mailbekräftelse på att du och din/dina katter har kommit med.
Anmälan öppnade den 22 oktober. Anmälan och övrigt som gäller undersökningen endast till denna adress: ultraljud@bjorkstakatten.se

Välkomna till en etikföreläsning, torsdag den 12 november kl 19.00-21.00, online från Östersund via Zoom!
Föreläsare är Patric Ragnarsson, som har arbetat inom svensk djursjukvård under drygt 30 år. Ca 16 år vid Universitetsdjursjukhuset i Uppsala, där han de sista 5 åren var klinikchef vid smådjurskliniken. Nu arbetar Patric vid Distriktsveterinärerna Jämtland sedan ca 2 år.
Kostnadsfritt för Björkstakattens medlemmar att delta. 50 kr för övriga. Anmäl till anmalan@bjorkstakatten.se senast 6 november så skickas inloggningslänk.

Torsdag den 19 november kl 19.00-21.00 har vi en kväll där vi planerar inför Kattens dag som är den 28 november på Granngården. Denna planeringsträff tar vi på Zoom. Ni loggar in på följande länk: https://umu.zoom.us/j/7869471000
Anmäl redan nu ert deltagande till anmalan@bjorkstakatten.se, dock senast den 19/11.
Det blir bara ett fåtal burar, så en katt/person gäller. Vi vet inte i dagsläget hur många som kan delta pga rådande pandemi.

Några spännande överraskningar har vi kvar innan det blir jultider!

Save the date! Björkstakattens årsmöte är söndag den 21 februari 2021! Vi återkommer längre fram med detaljer om mötet blir digitalt eller om vi kan ses under coronasäkra former.

Nästa styrelsemöte är den 18 november. Har ni frågor eller idéer som ni vill att styrelsen ska behandla så maila dem till styrelse@bjorkstakatten.se 

Med hopp om att ni alla har en fin tid tillsammans med era fyrbenta vänner!

Styrelsen