Hej Björkstakatter! - Medlemsutskick maj 2017 2017-05-03 kl. 23:15

Här kommer det senaste som är på gång i klubben! Alla aktiviteter, där inget annat anges, sker på torsdagskvällar kl. 19.00 i vår klubblokal på V.Idrottsallén 4 C.
Mer info finns ofta att läsa på www.bjorkstakatten.se samt på vår facebooksida.

Utställningen är nu överstånden för det här året, och vi har återigen en fin helg att minnas. Stort tack till alla medlemmar som gjorde ett kanonjobb, förhoppningsvis kan vi glädja oss inte bara åt en väl genomförd utställning utan även ett positivt ekonomiskt resultat för klubben.

Kanske finns det en del att prata om just kring det, eller så vill vi hellre rikta fokus på något helt annat, hur som helst så träffas vi torsdag 4/5 för ett Kattsnack.

Veckan därefter, den 11/5, är kvällens tema ”Bygg för katten”. Tips, idéer och lösningar utbytes! Vi inleder med ett bildspel med regler, goda råd och inspirerande foton på lyckade byggprojekt - nätfönster, innätade balkonger och kattgårdar. Skicka gärna egna foton till aby@kattkristin.se om du vill ha med dem i bildspelet. Eller ta med dem på dator eller usb-minne om du vill presentera själv.

Torsdag den 18/5 har vi ett utvärderingsmöte efter utställningen. Vad gick riktigt bra och vad kan vi förbättra till kommande år? Vilka reaktioner har vi fått från besökare, utställare och domare?

Sist ut i maj blir ett Kattcafé, söndag den 28/5 kl. 11-15. Det blir en repris på förra sommarens populära kattcafé utanför klubblokalen där vi bjuder in vänner, bekanta och allmänhet att se katter, köpa gott fika och prata katt.
Det bjuds också på kattagility - en tävling i balansgång och hopphinder.
Anmäl till aby@kattkristin.se om du vill boka plats för din katt i en utställningsbur. Det går även bra att ta med egen transportbur och låta katten komma ut i sele och koppel.
Glöm inte att alla deltagande katter ska vara vaccinerade mot kattsnuva och kattpest och minst 4 månader gamla. (SVERAKs regler gäller.)

Inför ovanstående event och inför framtida behöver klubben skapa en kattvisningsgrupp. Ett hugat gäng som tycker det är roligt med våra visningar och kan tänka sig att planera, organisera och genomföra dessa.
Skicka ett mail till styrelse@bjorkstakatten.se, förhoppningsvis är intresset stort så att gruppen kan alternera deltagande/arbetsuppgifter inför de kommande visningarna.

Just pga. av tidigare lågt deltagarintresse har styrelsen beslutat att BJK inte deltar på årets Noliamässa.
Det är ett stort arbete att arrangera, som i praktiken kräver deltagande av över 100 medlemmar med katter för att fördela arbetsinsatsen rättvist. Det intresset har inte funnits de senaste åren, varpå styrelsen vill lägga fokus på att hitta andra möjligheter och forum för oss att genomföra kattvisningar.
Målet med vårt deltagande ska ju alltid vara att lyfta katten och klubben, så tveka inte att höra av er till aktivitet@bjorkstakatten.se (i väntan på den kommande visningsgruppen) om ni har idéer och tankar om var vi bör synas!

Eftersom det närmar sig sommar och ett litet avbrott i klubbaktiviteterna ska vi naturligtvis träffas för en försommarfest!
Det blir lördag den 10/6 kl. 18 i kvarterslokal på V. Ersboda.
Anmälan görs så fort som möjligt, dock senast 1/6, till anmalan@bjorkstakatten.se.
Mer info skickas ut efter anmälan, alla är varmt välkomna och vi hoppas på gott deltagande! :)

Vårsoliga hälsningar från
/Styrelsen